WOW. EEN MENS KAN DUS LETTERLIJK VLIEGEN!

Simone Levie vroeg mij of ik wilde spreken tijdens het MPOP event: “Jouw verhaal, over jezelf zichtbaar maken, je expertstatus claimen en ambassadeurs creëren, vanuit jouw contentmarketingervaring, daar moet je over vertellen. Daar hebben ondernemers veel aan”. En dat klopt. Want hoe vet is het als jouw ideale klant zich vanzelf bij jou aandient? Of dat je als professional de meest coole projecten binnen een bedrijf krijgt? Omdat mensen zaken met je willen doen. Omdat je bent opgevallen. Omdat je duidelijk uitstraalt wie je bent, waar je voor staat en hoe je anderen kunt helpen. Die boodschap wil ik graag uitdragen.

Foto header: Ann-Sophie Falter

Ik ben een vlinder. And I own it!

Ik vertelde op het podium dat ik vaak zeg: “Joh, ik doe maar wat” en “Als ik het kan, kan iedereen het” (en dat is echt waar). Maar even tussen jou en mij, stiekem doe ik niet zomaar wat. Er is strategisch over nagedacht: welke richting ik op ga, waar ik in investeer, welke stappen ik zet en welke mensen ik benader. En het gaat niet altijd zo snel als ik wil en mijn verhaal is lang niet perfect, maar alles wat ik doe draagt bij aan mijn personal brand.

En eigenlijk ging ik pas vliegen toen ik eindelijk doorhad dat ik juist met mijn persoonlijkheid en al mijn eigenaardigheden dingen voor elkaar kreeg. Want ik heb mezelf veel te lang klein gehouden. Ik kon verlegen en onzeker zijn. Vooral als mensen zeiden: “Denise, stel je eens wat zakelijker op. Je bent net een vlinder”.  Lange tijd trok ik me dat aan en vond dat anderen het beter deden dan ik (onzin natuurlijk). Tot het moment dat ik mezelf volledig omarmde. En toen ik in mezelf ging geloven, geloofden anderen ook in mij. JA, ik ben een overenthousiaste en positieve stuiterbal. En JA, ik ben een vlinder. Mooi toch? Daarom werken mensen juist met mij.

Natuurlijk, ik moet ook mijn vak verstaan. Daar mag je vanuit gaan. Maar in de basis draait alles om de juiste connectie, van mens tot mens. Als je leert hoe je dat moet doen, is alles zoveel makkelijker en leuker. En lieve mensen, dan wordt het echt een feestje.

Fucking kikke. Op dat podium staan

Foto’s: Romy de Lange

Net als dat podium opgaan. Wat een feest is dat zeg. Holy moly. Hoewel ik de dagen ervoor best zenuwachtig was: “Kan ik een heel uur mijn verhaal onthouden? Blijven mensen geboeid en halen ze inspiratie uit mijn verhaal?” En dat terwijl ik toch regelmatig een presentatie of workshop geef. Alleen gaat dat meestal over mijn vak of zet ik anderen aan het werk. Maar een uur praten vanuit jouw eigen ervaringen, dat is best spannend. Want hoewel je het niet zou zeggen, ik richt vaak liever de aandacht op de ander dan op mijzelf. Ik wil gewoon zo graag mijn boodschap overbrengen omdat ik het iedereen gun om alleen het allerbeste en allerleukste voor die persoon naar zich toe te trekken.

En toen ik daar eenmaal stond: FUCKING KIKKE.

Wat een adrenaline stroomt er door je heen. Ik ging helemaal los en wilde nog zoveel vertellen. Ik vond de energie in de zaal zo gaaf. Ik vond de mensen fantastisch. Ik voelde me veilig en blij. Het was alsof ik elk moment weg kon vliegen van geluk.

Ontroerd en overweldigd door de reacties

Helemaal overweldigd was ik door de reacties erna. Het was bijna onrealistisch. Mensen die naar je toekomen en zeggen: “Dankjewel voor jouw inspiratie”, “Ik heb zulke mooie inzichten gekregen” en “Ik wil met jou samenwerken”. Ik vond dat zo bijzonder. Ik was er oprecht door geroerd. Zelfs nu nog houdt het me bezig en leef ik met mijn hoofd in de wolken. Ok ok, toegegeven, dat doe ik van nature al.

Maar dit delen met mensen.. en dat mensen ook terug delen met jou…

WOW. Dit is wat de wereld zo mooi maakt. Dat we in elkaar het beste naar boven halen. En samen zoveel moois creëren, inspireren en bereiken.

Van Hasse Cox, een briljante visual thinker, kreeg ik deze fantastische tekening van mijn presentatie. Hoe ontzettend cool is dit? Deze visualisatie is een perfecte ondersteuning van mijn verhaal.

En Rachel Levi van Huis van Verbeelding maakte ook prachtige tekeningen tijdens mijn talk. Ik word er zo blij van.

Toen ik deze tekeningen van mijn verhaal op social media voorbij zag komen, deed dat echt wat met me. Ik kan jullie niet genoeg vertellen hoe dankbaar en gelukkig ik me hierdoor voel. Door de reacties van en interacties met mensen als je je kwetsbaar op durft te stellen.

Dit is wat ik meer wil doen. Ik wil mijn verhaal vertellen en meer mensen helpen zichzelf zichtbaar te maken met zelfvertrouwen en plezier. Op dat podium voelde het echt alsof ik kon vliegen. En nogmaals, ik gun dit gevoel iedereen.

Laten we er samen een feest van maken!

Blijf op de hoogte van mijn online programma

Van de zomer lanceer ik mijn online programma om jezelf binnen zes maanden zichtbaar te maken met plezier en zelfvertrouwen. Laat op mijn website even jouw emailadres achter. Dan houd ik je op de hoogte. Owwwww, ik kan niet wachten.

Maak jezelf zichtbaar in zeven stappen Infographic 

Willen jullie de zeven stappen nog even nalezen? Ik heb er een mooie infographic van gemaakt. Hij is leuk!

7 reacties

  1. Wauw Denise wat super gaaf dat je dat gewoon doet met volle overgave.
    Je kan echt super trots op jezelf zijn.
    Petje af en veel succes.

    1. Hi Anita,
      Wat lief, jouw reactie. Daar ben ik ontzettend blij mee. Vorig jaar NLP heeft een goede basis voor mij gelegd, met jou en de hele groep. Vanuit een veilige omgeving kon ik gaan vliegen. Dankjewel. Ik hoop dat het heel goed met jou gaat. Liefs, Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik hou ervan om te creëren en inspireren. En daarin wissel ik graag af. Van korte, pakkende post om je mee te nemen in mijn wereld tot longreads voor diepgaande inzichten. En van video’s met hot tips tot mijn podcast waarin ik mensen interview en mijn mening deel.

Nieuwsbrief

Download de weggever ONTDEK JOUW MISSIE en zet een eerste stap naar zakelijk succes. Enjoy!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips en verhalen om van jezelf een badass personal brand te maken voor meer impact en meer klanten.