Mijn blog op Marketingfact met vijf tips voor employee advocacy

Vijf tips om het maximale uit employee advocacy te halen

Zo maak je van medewerkers ware ambassadeurs

Ik zie het gebeuren: viraal is het nieuwe normaal, iedereen is een merk (of je het nu wilt of niet), micro-influencers hebben het druk en slimme organisaties stappen over op employee advocacy. Ontwikkelingen waar ik blij van word. Steeds meer organisaties snappen de kracht van hun meest waardevolle ambassadeurs: de medewerker. Je moet alleen wel snappen hoe je dat potentieel kunt maximaliseren. Vijf tips om dat te doen

We zijn social, mobiel en transparant. We hebben eindeloos toegang tot informatie en net zulke eindeloze mogelijkheden om er wat mee te doen. Er is altijd wel iets om te delen. Of dat nu positief of negatief is. Eigenlijk krijgen organisaties employee advocacy zo in hun schoot geworpen: social media maakt een levendige interactie tussen werkgever en medewerker mogelijk.

Een internationaal onderzoek van Weber Shandwick onder 2.300 medewerkers wees uit dat 50 procent van de medewerkers wel eens iets post over hun werkgever, waarvan 39 procent positief is.

Lees verder op Marketingfacts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik hou ervan om te creëren en inspireren. En daarin wissel ik graag af. Van korte, pakkende post om je mee te nemen in mijn wereld tot longreads voor diepgaande inzichten. En van video’s met hot tips tot mijn podcast waarin ik mensen interview en mijn mening deel.

Nieuwsbrief

Download de weggever ONTDEK JOUW MISSIE en zet een eerste stap naar zakelijk succes. Enjoy!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips en verhalen om van jezelf een badass personal brand te maken voor meer impact en meer klanten.